The Sydney Experience - Reisverslag uit Sydney, Australië van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu The Sydney Experience - Reisverslag uit Sydney, Australië van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu

The Sydney Experience

Door: Roger

Blijf op de hoogte en volg Roger

19 Oktober 2005 | Australië, Sydney

G'day!
Het is alweer wat dagen geleden, dat ik wat nieuws op de site heb neergezet. Ben heel druk met van alles mee te maken.

Ik zal beginnen met wat facts:
Rokers: pakje sigaretten: 8 EURO omgerekend.
Heinekendrinkers: in de Bottleshop (1. erg trendy benaming voor een slijterij, 2. er wordt hier geen bier in de supermarkt verkocht) 1 carton (kartonnen doos=krat) is 49,95 Ausdollar, 30 EURO omgerekend.
Kebabliefhebbers: een overigens lekker broodje dode geit zit in een folie gewikkeld waarop staat: gezond en vetvrij.
Geen idee wat eruit het broodje droop....
De straten zijn heel schoon, terwijl er bijna nergens vuinisbakken staan. In Nederland staan wel 100 keer zoveel afvalbakken, maar is het nog steeds een bende.
Benzine is ongeveer de helft van de benzineprijs in Nederland.

In mijn vorige bericht meldde ik dat ik dinsdag Sydney zou gaan verlaten, door omstandigheden gaat dat vrijdag worden.
Terwijl ik maandag allerlei leuke trips en activiteiten plande (ga ik lekker nog niks over vertellen, dat komt wel als ik het echt meegemaakt heb) kreeg ik een job aangeboden.... Is dat wat, nog helemaal geen plannen om werk te zoeken, krijg ik er een op een presenteerblaadje. Wel gedaan natuurlijk, wil wel wat inkomsten genereren want mijn geplande tochtjes kosten de nodige dollars.
Dinsdag dus werken, bij Pages Hire, een bedrijf dat evenementen verzorgd en oa. tenten bouwt. Dus de hele dag bezig geweest met een oversized tent bouwen (maatje sport & spel) alleen met wat primitievere materialen. Lekker loodzwaar, ook letterlijk, want elke tentpaal moest vastgezet worden met loden blokken, en dat waren er vrij veel....
Vandaag (woensdag) werkte ik weer voor dit bedrijf, maar dan in het magazijn, en dat was weer tillen geblazen. De hele dag in de weer met tentpalen ed. En tevreden waren ze wel, want ik mag morgen nog een dag. Ik moest zelfs wat rustiger aan doen, No Worries Mate, relax, kreeg ik te horen.

Na een heel ontspannen start hier met een heel leuke groep, is vandaag de fellowship ontbonden. Ik zit nog in het hostel in Kings Cross, overigens een heel gezellige wijk, de rosse buurt van Sydney... er zijn hier striptenten en op straat is er altijd wel wat aan de hand.
Er zijn nog 2 meiden bij, die gaan ook met een tour mee richting Melbourne, komende vrijdag. De anderen zijn vandaag weggegaan, richting Mejura (ook in de buurt van Melbourne) om daar een baantje in de fruitpluk te hebben. Heel leuke dingen gedaan met de groep, wezen stappen, de Harbour Bridge, het Opera house en de Botanic Gardens bekeken, samen gekookt en gegeten, super.

Ook met mijn Engels gaat het best lekker, begin al in het Engels te denken. Een paar keer kon iemand mijn accent niet plaatsen.... geen idee hoe dat kan.

Ik ontmoet ook veel andere backpackers, echt leuk om daar dan effe een praatje mee te maken of om wat af te spreken om een biertje te halen (die wel ongeveer 4 euro zijn hier in Sydney). Ben dan ook erg benieuwd naar het leven buiten deze mooie, maar ook vrij dure stad.

See ya later,
No Worries

• 19 Oktober 2005 - 12:58

Doc:

Goed om te zien dat het nog steeds bevalt. Mag ook wel denk ik.

Die prijzen zijn wel insane, maar is het salaris daar niet een beetje op aangepast?

• 19 Oktober 2005 - 14:58

Pino:

Helemaal goud, ik beleef sommige dingen weer opnieuw als ik jouw teksten lees.... Keep it up!

• 19 Oktober 2005 - 17:28

Peet:

Zo, in Sydney hebben ze bij deze ook kennis gemaakt met de Westlandse werkmentaliteit! Leuk om te horen en dit keer ook te zien dat jij je best vermaakt. Toch hoop ik dat je de komende maanden wel wat goedkopere tentjes tegenkomt om een biertje te drinken, dure hobby! Succes met je tour naar Melbourne.

Mzzl, Peet

• 20 Oktober 2005 - 06:52

Debs:

Wooooow Roger jij maakt daar echt gave dingen mee ik zou er ook zo naar toe willen geniet ervan!! xx

• 20 Oktober 2005 - 22:30

Nicole:

heej roger ben blij dat je het er naar je zin hebt, Sidney is duur zeg!

De foto's zijn erg mooi, veel plezier en reisze,x

• 21 Oktober 2005 - 09:50

Jacq En Aal:

Hé Roger, gaaf om zo je belevenissen te lezen en leuke foto's. Nou geniet ervan en we hopen dat je je plannen uit kan voeren!! Take care en de Groetjes

• 21 Oktober 2005 - 12:12

Sander:

Sjezus wat onwijs trendy allemaal! Ziet er erg gaaf uit Roger, dus hou ons op de hoogte! Succes!

• 21 Oktober 2005 - 15:52

De Arendjes:

super gaaf hoor ennne niet te veel werken hoor, dat doe je thuis maar weer....ik snap wel dat je het kan gebruiken om een lekker avondje door te zakken..... leuk zo om je op deze manier te volgen.... je hebt zelfs oma achter de computer gekregen , bijn 85, ze vond het helemaal geweldig!!!! Leuke groep waarmee je optrekt en ik moest je ook uitnodigen voor haar verjaardag, maar ik denk dat dat 'm niet wordt....of..... je moet heimwee krijgen!!!
    Maar daar geloof ik niet in. Heel veel groetjes ook van oma en opa. Ze zullen nu wel wat vaker langs komen om even mee te genieten. Helemaal super voor ze.
    Geniet nog maar weer en we follow you. xxx Arendjes van de Terugweg

• 22 Oktober 2005 - 08:18

Moerman:

SC Allround bikkel, krijgt gelijk een baan aangeboden! Wel vette stad, maar ook duur zeg. Ik snap dat je ook wel wat van de natuur wilt gaan zien straks. Ik ben benieuwd naar je verhalen. Massel

• 24 Oktober 2005 - 08:25

Linda:

He Roger, net aangekomen en alweer zoveel mee gemaakt. Als dit een voorbode is voor de rest van de maanden; dan wordt dat nog wat !