Melbourne - Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu Melbourne - Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu

Melbourne - Adelaide

Door: Roger

Blijf op de hoogte en volg Roger

09 November 2005 | Australië, Adelaide

Hey!

Gisteren ben ik in Adelaide gearriveerd, na een trip van 3 dagen. Het was met een tour van Adventure Tours, met nog 15 andere mensen, zodat ik weer wat nieuwe vrienden kon maken.
De eerste dag reden we over de beroemde Great Ocean Road, dit is zo'n vreselijk mooie route! Ik heb ook ontzettend veel motorrijders en wielrenners gezien. In totaal is de route zo'n 260 km, dus aardig de moeite waard. Op een aantal mooie plekjes foto's gemaakt.
De zonsondergang bekeken we bij de Twelve Apostles, dit zijn flinke rotspilaren, die ooit aan de kust vast hebben gezeten en nu een stukje van de kust staan. Dit was ontzettend mooi.
Daarna overnachten in Princetown, dit was niet meer dan een pub en een hostel. Een goed hostel, alleen een beetje jammer van de ongeveer een miljoen flying bugs in het gebouw. Gelukkig waren het geen stingers...
De volgende dag deden we de Top Tree Walk, dit was een wandeling door een woud, en ze hadden daar torens ingezet die met bruggen met elkaar waren verbonden. De hoogste toren was 47 meter hoog, zodat je het bos eens vanaf de bovenkant kon bekijken, ook erg mooi.
's Middags gingen we richting de Grampions, een van de oudste gebergtes ter wereld. Hier maakten we met de hele groep een wandeling richting de top. De weersomstandigheden namen toen de regie over, het was al flink bewolkt toen we begonnen, maar toen ging het ineens stevig onweren, regenen en zelfs hagelen. Daarbij raakten 3 Ierse meisjes achterop en raakten ze de weg kwijt. Met de groep, ergens halverwege de berg, spoedoverleg gehad. Op dat moment al tot de laatste draad toe zeiknat.[overigens: de meisjes waren ondertussen weer teruggevonden en sloten zich weer bij de groep aan] We besloten door te gaan (hier had ik mijn stem ook wel aardig over laten gelden) om de top te bereiken. En daar zeker geen spijt van gekregen, zulke mooie watervalletjes en rotsformaties (pinnacles) gezien. En op de top, ging de zon weer schijnen... We moesten wel snel weer afdalen, want het begon al te schemeren en in het donker zouden we best wel een probleem kunnen krijgen. Maar we waren precies op tijd en reden naar onze slaapplaats. Met de boys gingen we meteen aan de slag in de keuken, het was rond 9 uur 's avonds en iedereen was behoorlijk hungry. We schotelden de groep een overheerlijke pastamaaltijd voor. Daarna hadden we een biertje en liet onze guide zijn danskunsten zien. Nou, die gozer spoorde echt niet, wat een idioot.
De laatste dag reden we naar Adelaide toe, onderweg stopten we bij de McKenzie Falls, wederom een schitterend grote waterval, mede dankzij de regenval van gisteren en vannacht.
Onderweg op de highway brak de koppeling van de bus en de trailer, wat geen ernstige gevolgen had gelukkig. Wel even schrikken hoor, een berg lawaai achter de bus en dan de trailer ongecontroleerd zien stuiteren. We moesten de trailer achterlaten, en al onze bagage achter in de bus opslaan, maar dat paste wel.
Eenmaal in Adelaide aangekomen, bleven we met de meesten van onze groep bijelkaar, in hetzelfde hostel. Met 3 andere jongens wat gegeten (een Ier, een Canadees en een Engelsman) erg goed te doen. Deze keer waren er geen Nederlanders op de trip, maar dat was geen probleem.

Nu dus in Adelaide, voor 1 dag, en morgen ga ik alweer verder op de volgende tour....

Maar dat lezen jullie binnenkort wel weer!

No Worries!!

Ps. bedankt voor de reacties en mailtjes! Voor de mensen die wat willen mailen maar het adres niet hebben: nelisammerlaan@hotmail.com
--------------------------------------------
De dag in Adelaide was erg leuk, ik ben namelijk met 3 anderen (Fabian, Canada, Lara, Duitsland en Kieran, Ierland) naar de Barossa Valley gegaan. We hadden een auto gehuurd. In de Barossa Valley zijn 59 winery's, en daar hebben we er 3 van bezocht. In totaal 25 verschillende wijnen geproefd en het een en ander geleerd over wijn. Erg leerzaam en lekker natuurlijk....
Helemaal goud!
Nu ga ik denk maar slapen, hik;)

• 09 November 2005 - 07:45

Jolanda:

Hoi Roger, ik had niet verwacht dat je zomaar 3 meisjes in de steek zou laten. Hebben jullie ze nog teruggevonden? Het weer kan denk ik alleen maar beter worden...Doei, greetings from quiet Maasland.

• 09 November 2005 - 09:53

Marieke:

hey wereld reiziger wat een verhalen klinkt allemaal erg goed. en jij hebt het zo te horen helemaal naar je zin. Ik had ook niet anders verwacht hoor dit is echt de ideale manier om bij te houden wat je allemaal doet hoor. Ik vind het leuk om te weten wt je doet. kus marieke

• 09 November 2005 - 17:02

Gerda:

Wat een ruige verhalen zeg!! Kijkieuit!
    De Barossa valley is mooi he. Ik heb daar nog ff gewerkt.

• 10 November 2005 - 14:56

Patricia, Accra:

Heeey Broer!
    Na 2,5 weken geen internet een veel leuke reiservaringen kan ik eindelijk weer wat van jou lezen! Erg leuk! En coole foto's, ben wel fan van de uitzichten... Als ik snel internet heb, waarschijnlijk dinsdag thuis, zal ik je op de hoogte brengen van mijn Ghanese belevenisen. Dikke kus van je zus.

• 10 November 2005 - 15:05

Patricia:

En als hotmail het doet...

• 11 November 2005 - 18:23

Jorina:

Mooie reisverhalen! Het is wel een heel mooi continent volgens mij. groetjes uit de kwakel.

• 12 November 2005 - 09:59

Stikk:

Heeeee Roger,
    Het is wederom weer heel gaaf te lezen van je avonturen donw under, je zou een boek moeten gaan schrijven haha ;) ,maar ik merk dat je het super naar je zin heb, tis het belangrijkst..... have fun and watch it!

• 15 November 2005 - 08:02

Nicole:

Jaja jij koken ik hooop voor je dat je het vast hebt gelegd zodat je het aan je moeder kan laten zien, nou geniet er maar lekker van hoor dikke kus