Big Day Out! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu Big Day Out! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Roger Ammerlaan - WaarBenJij.nu

Big Day Out!

Door: Roger

Blijf op de hoogte en volg Roger

23 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hello,

Afgelopen vrijdag ben ik met HJ (Henk-Jan) naar het grootste muziekfestival van Nieuw-Zeeland geweest: Big Day Out! Echt een topdag! Vanaf half 11 's ochtends was het terrein open, en wij wilden zoveel mogelijk van de dag beleven en waren er toen al, zaten in 1 van de eerste bussen. Het festival was in en rond een stadion.
Er waren verschillende area's, met 2 podia naast elkaar. Als een band klaar was, kon de volgende meteen beginnen op het podium ernaast. Wat verder goed geregeld was, waren de watertanks voor gratis water. Het was nl erg mooi weer vandaag.
Leuke bands gezien, eerst 'The Greenhornes', die speelden jaren '60 stijl, lekker begin.
Daarna zagen we 'The Subways' een jong, Brits bandje. Die hadden een hilarisch begin, de drummer sloeg bij de eerste klappen al z'n hi-hat krom, en halverwege gooide hij een trommel weg, omdat hij het vel had stukgeslagen. De roadies hadden het maar druk met hem...In elk geval een flink energiek bandje, stevige rockmuziek.
De 'Magic Numbers' gezien, goeie muziek, we stonden ook bijna vooraan. Het was erg warm, de organisatie spoot dan ook regelmatig water over het publiek.

Toen was het tijd om in het stadion voor de podia te gaan staan. Voordat de 'Kings of Leon' begonnen, zeer goeie rockband overigens, liep het voorste gedeelte al flink vol. Er werd hier behoorlijk geduwd en getrokken, niet normaal.Er moesten aardig wat mensen, die bezweken, over onze hoofden naar voren worden 'gesurft'. Dat ging hun hele show zo door. Weleens leuk om mee te maken, maar daarna vond ik het wel best. Ik was zeiknat van het zweet, waarschijnlijk meer van anderen dan van mezelf...
Van iets verder weg kon ik het nog steeds prima zien en had ik meer ruimte om lekker los te gaan. Dat was ook wel nodig, want de volgende band was FRANZ FERDINAND! Supershow! Daarna kwam Iggy Pop & The Stooges, haha, die vent (57) ziet er niet uit, maar geeft wel een show weg, superdik!
De afsluiter was niemand minder dan de WHITE STRIPES! Ook dit ging helemaal los, die waren lekker aan het knallen met de drums en de gitaren. Wat een dag....

Zaterdag moesten we al vroeg op, want we gingen het gedeelte ten noorden van Auckland verkennen. Met de Straybus op tour. We reden naar de Bay of Islands, zo'n 300 km. ten noorden van Auckland. Heel mooi kustgebied, met vele eilandjes. We overnachtten in een leuk hostel, waar 's avonds een heerlijke bbq was.
Zondag gingen we naar het meest noordelijke punt van Nieuw Zeeland, Cape Rheinga. Hier zie je de Abel Tasman zee en de Grote Oceaan elkaar tegenkomen. Het was mooi weer, dan zijn de golven vrij rustig, maar je kon het nog steeds zien, want het is blauw en groen water wat inelkaar overgaat.
Met de bus over de '90 miles beach' gereden, dat was ook leuk. Onderweg gestopt om schelpdieren te vangen. In de branding gaan staan en een beetje in het zand wroeten, en ja hoor, 'shellfish' gevonden. Meegenomen om ze in het hostel op te eten. De leukste activiteit van de dag was sandboarden, eerst een zandduin op lopen, om er daarna in een rap tempo op een bodyboard vanaf te glijden. Hierna zaten we behoorlijk onder het zand, dus gelukkig gingen we even zwemmen in de oceaan.
We sloten de dag af bij een 'fish & chips' tentje, schijnbaar 1 van de beste in NZ, dus daar een lekker visje gegeten.
En vandaag (maandag) werden we weer naar Auckland gereden, vanaf waar we morgen zullen vertrekken, richting het zuiden.

Dus later meer....!

See Ya!

Ps. Sorry als ik mensen jaloers maak...maar ik kreeg een wijze raad van een heel goede vriendin: ik ben hier nu en probeer er het beste van te maken als mogelijk....

• 23 Januari 2006 - 09:37

Esther:

Ha die Roger,
    Ach jaloers.... verschil moet er zijn toch???.. Leuk dat je zo tijdens je reis weer bekenden tegenkomt waar je mee kunt optrekken!!

Veel plezier in het Zuiden de komende tijd.

Groetjes Esther

• 23 Januari 2006 - 10:07

Linda:

We gunnen je het van harte hoor ! Dus jaloers nee, maar wel heel blij voor je dat je het zo naar je zin hebt.

• 23 Januari 2006 - 11:00

Arjan:

Het werd eens een keer tijd dat je keihard ging ontspannen!
    Jaloers? Uiteraard, maar dat ben ik al gauw op mensen die op betere plaatsen zitten dan ik. Wie heeft dat niet? :D
    Geniet er van zolang het nog duurt.

• 23 Januari 2006 - 11:03

Debbie:

waaah supercool
    have a nice time!!
    xx

• 23 Januari 2006 - 17:49

Jorina:

Maart en ik moesten wel lachen, want wij kennen al die bandjes niet... maar dat zal wel door onze beperkte muziekkennis komen... Haha. Have a nice time! Hier kraakt het dat het vriest, bij jou is het de omgekeerde wereld. Hou je goed!

• 23 Januari 2006 - 21:49

Adri.:

Ha die Roger, supercool dat je het zo naar je zin hebt,ik geniet van alles wat jij daar beleeft.geniet ervan ,want hier vriezen de komende nacht de oren van je kop. Ben alleen jaloers,als ik naar een consert ga ,krijg ik altijd bier over mijn kop,maar jij water.verschil moet erwezen toch.nog veel plezier.

• 24 Januari 2006 - 16:23

Margôt:

Hoi Roger
    Ik ben hekemaal niet jaloers hoor, jij bent nu in de gelegenheid om deze reis te maken en ik vind het geweldig van je dat je ons steeds schrijft wat je allemaal beleeft, ik zou in jou plaats precies hetzelfde doen!!! Geniet ervan man en tot schrijfs.

groetjes uit de Maasdijk

• 25 Januari 2006 - 14:00

Gerda:

En groot gelijk heb je!!! Super!

• 26 Januari 2006 - 03:38

Kim:

he roger,
    mooi dat alles goed gaat! moet zeker iedereen jalours maken doe ik ook!! super om franz te zien!! En maak er leuke tijd van in Nz, ik kom net terug en is echt heeeeel mooi daar!!!
    see u